Od danas u prodaji nove Trajalove gume od 16 cola

Bez autora
Dec 16 2010

Nova Trajalova guma za putnička vozila 205/55 R16, prva u dimenziji od 16 cola proizvedena u toj fabrici, danas je puštena na tržište. Nova guma je iskorak u proizvodnom programu Trajala ka proizvodnji guma za automobile više klase, te je tokom testiranja u međunarodnoj laboratoriji u Češkoj pokazala izdržljivost i pri brzini od 240 kilometara na čas. Time smo otvorili nove razvojne mogućnosti naše fabrike i u narednoj godini ćemo intenzivno raditi na programu guma za brze i luksuzne automobile. Trajal trenutno može da proizvede 400 guma od 16 cola dnevno. Kapacitet fabrike za proizvodnju svih modela iz Trajalovog programa je 5.000 guma dnevno. Trajal je konačno savladao brojne teškoće u poslovanju i novo rukovodstvo, postavljeno početkom godine, stavilo je fabriku na zdrave temelje.

Od danas u prodaji nove Trajalove gume od 16 colaNova Trajalova guma za putnička vozila 205/55 R16, prva u dimenziji od 16 cola proizvedena u toj fabrici, danas je puštena na tržište.

Zamenik generalnog direktora Nebojša Đenadić je kazao da je nova guma iskorak u proizvodnom programu Trajala ka proizvodnji guma za automobile više klase, te da je tokom testiranja u međunarodnoj laboratoriji u Češkoj pokazala izdržljivost i pri brzini od 240 kilometara na čas.

"Time smo otvorili nove razvojne mogućnosti naše fabrike i u narednoj godini ćemo intenzivno raditi na programu guma za brze i luksuzne automobile", najavio je Đenadić.

On je dodao da Trajal trenutno može da proizvede 400 guma od 16 cola dnevno. Kapacitet fabrike za proizvodnju svih modela iz Trajalovog programa je 5.000 guma dnevno.

Govoreći o poslovanju kruševačke gumarske industrije, Đenadić je kazao da je Trajal konačno savladao brojne teškoće u poslovanju i da je novo rukovodstvo, postavljeno početkom godine, stavilo fabriku na zdrave temelje.
"Fabrika autoguma sada radi punim kapacitetom, kao i fabrika eksploziva, u fabrikama poljoprivredne pneumatike i namenske industrije upošljeno je 80 odsto kapaciteta a u pogonu za proizvodnju guma za dvotočkaše i sada, van sezone, 70 odsto", precizirao je zamenik generalnog direktora Trajala.

Prema njegovim rečima, Trajal je u novembru imao rekordnu realizaciju od oko 3,5 miliona evra a, prema trenutnim pokazateljima, u decembru će ta brojka biti premašena.

"Ukupna realizacija od početka godine je oko 31 milion evra a najveći deo ili 90 odsto proizvedenih autoguma i 70 odsto ostalog proizvodnog programa otišao je u izvoz", istakao je Đenadić.

Trajal izvozi na tržišta Engleske, Nemačke i Holandije, zatim u Francusku, Rumuniju, Bugarsku, Mađarsku i zemlju bivše Jugoslavije.

"Ove godine otvorili smo i tržišta Rusije, Brazila, Sirije i Egipta", naglasio je Đenadić.

U Trajalu, koji je na tenderu 2006. godine za 12 miliona evra kupila bugarska kompanija Brikel EAD, zaposleno je 2.400 radnika.

Prosečna zarada zaposlenih je 31.000 dinara a fabrika će, prema obećanjima rukovodstva, do kraja godine izmiriti i jednu zaostalu zaradu.

Posle više meseci čekanja, izmireni su i doprinosi za zdravstveno osiguranje i radnicima overene zdravstvene knjižice za narednu godinu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik